oj oj oj!!
2011-08-10 / 18:25:35 / Nya framsteg

jösses vad jag e dålig på att uppdatera den senaste tiden. kanske beror det på att det e full rulle hemma iom att Alexis lärde sig gå. eller ja, tog modet till sig o släppte taget o traskade fritt, den 30/7. på sin pappas 35e födelsedag o allt :D

kanske uppdaterar jag mer sällan, då det inte e en baby jag har hemma längre. så bloggen känns inte så up to date längre.

hur som så har Alexis kommit in i en period som e fruktansvärt jobbig o tålamodskrävande. det gnälls för minsta lilla o ta av sig o på sig tröjor eller så som ska över huvudet, det e rena döden. jisses, hon skriker o ålar sig som om jag skulle ha ihjäl henne...

när någon går utanför dörren o lämnar henne e det oxå riktigt panikjobbigt. hon skriker som en liten blå. bådar ju bra inför inskolning på förskolan i morgon. :S hon vill många gånger inte gå själv, utan vi ska hålla i handen. sen vill hon ha nappen ofta o gärna någon snutte med. så vovven kramas varm konstant!

kanske e det så att det e en humörsvägning som har med tänder att göra. hon har ju fått 6 käktänder (tror det e 6 st) på bara 1½ månad. men ska taskigt humör komma nu, e det fler på gång kanske? eller e det en sån där fas igen...?

annars e det underbart att ha henne som dotter o det e underbart att hon går nu mera. de senaste dagarna har vi knappt sett henne hoppa på rumpan. det gör hon bara om hon ska till något att ställa sig ipp mot. annars går hon hela tiden nu. o hon går bra!! det gjorde hon från början redan iofs. men nu ser det ut som hon gått hela sitt liv. :D

hon håller inte längre ut händerna rakt fram eller åt sidorna. nu busar hon o hon kan till o med gå o dricka samtidigt. även om jag inte alls håller med Lexie om att det e en bra idé att göra detta.

hon springer mer o mer nu. så nu väntar vi bara på att hon ska fixa att sitta på huk o ta sig upp utan att tappa balansen o att ställa sig upp utan att hålla i något. nu kan hon iaf ställa sig upp med hjälp av bara en hand. :D

nä, nu blir det att springa för sjuttioelfte gången sen jag satte mig ner för att blogga lite o se vad busungen hittar på nu. låter mystiskt från köket...

klara, färdiga, gå!
2011-07-26 / 16:37:51 / Allmänt

jag blev så paff o förvånad idag. jag ställde ner Lexie på golvet o sa klara, färdiga, gå o sen släppte jag. tror ni inte ungen sticker iväg!? nu gick hon bara kanske 2-3 meter, men upprepade gånger gjorde hon samma sak o det blev lite längre streckor! jag blev så stolt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen :)

idag hittade jag henne stående mot Majsan stängda dörr. hur hon tog sig upp mot den vet jag inte, men nu e det helt klart att hon ställer sig upp utan att behöva hålla i en kant för att häva sig upp.

kanske att jag vaknar upp i morgon o hon går helt själv? :)

drömma kan man ju :P

m y c k e t har hänt sen sist
2011-07-25 / 08:49:13 / Nya framsteg

här går utvecklingen fram i ett rasande tempo nu.

allt gick himla fort när det väl släppte för Alexis att ta sig fram på egen hand. nu ställer hon sig utan problem mot soffa o fotpallar o allt vad det e hon hittar framför sig. idag visade hon prov på att hon klarar av att ställa sig mot plana saker som inte har något att hålla tag i. hon ställde sig mot TV-bänken precis. hon har ett tag kunnat sätta sig ner, ganska så smidigt, för att ta sig vidare på rumpan. förut har det ju varit med en duns som hon satt sig på rumpan, men nu tar hon emot sig med handen.

hon far fram hemma likt en orkan o det e lika underbar som det e skitjobbigt att ränna efter henne när hon utforskar. vet inte hur många gånger som hon haft utgrävningar i de tre blomkrukorna som står på golvet...

här om dagen smakade hon på min gullranka som har blivit så lång att den nådde hela vägen ner till golvet. den har inte varit intressant förän nu, trodde lite naivt att den skulle få vara ifred, men icke då. så nu har jag fått hänga upp den. gullranka e ju lite giftig. inte så att hon blir jättesjuk om hon skulle äta den, men det e nog så jobbigt med sveda i svalg o ont i magen.

efter mycket mycket träning har hon lärt sig att stoppa saker i varandra. hon har inte haft intresset innan. men nu har jag fått henne att en stund lägga i "klossar" i lådan. får se när man kan börja få henne att sätta rätt kloss i rätt hål. ni vet en sån där låda, med cirkel o triangel o så. men än har hon inte den ro som krävs för att sitta stilla o greja.

hon kan nu även gå längs med väggar. förut har hon velat ha en kant att hålla i men nu går det bra att bara luta sig mot väggen.

dock vill hon absolut inte gå själv än. hon bara sätter sig ner på rumpan o storbölar om jag släpper eller försöka hålla en grej mellan oss. så hon får träna mer att gå mellan sakerna hemma. en dag släpper det ju av sig själv. hon kan gå nu, hon har bara inte självförtroendet.

vi har varit väldigt dåliga med att ge henne dryck i pip-mugg. hon har haft sin mugg med sugrör. men den senaste veckan har jag börjat köra stenhårt med pip-muggen, så hon lär sig att vinkla den när vätskan inte når mynningen.

hon visar nu intresse för att äta med sked själv, så det e något jag ska börja uppmuntra nu i veckan, hur kladdigt o söligt den än blir. har ju inget bättre för mig nu när sambon är ute på jobb i veckorna. kan ju lika gärna städa efter Lexie :D

underbar känsla!!
2011-06-23 / 09:30:11 / Nya framsteg

nu e lugnet över, har sagt det förr, menn u e det på riktigt!

Alexis hoppar på rumpan o hon börjar få riktigt mycket fart..
på detta har hon nu blivit mer självständig. i skrivandets stund sitter hon i hallen o grejar o upptäcker.
har fått göra en bedömning av vad som kan hända i värtsa fall, plockat bort lite smågrejer.

e så underbart. nu kan man sätta ner henne o gå omkring o göra saker o blir hon ledsen e det bara att ropa så kommer hon.

tror den värsta frustrationen har lagt sig med. inte så gnälligt längre. bara ibland när det inte går så fort som hon vill eller när hon missbedömmer avstånd eller tekniken feler o hon hamnar på magen...

ÄNTLIGEN har det lossnat!

gnäll gnäll o åter gnäll
2011-06-21 / 09:05:04 / Nya framsteg

hemma e det nu massa gnäll. men det e bra gnäll. äntligen har hon fått drivet att ta sig fram. Alexis gnäller av frustration när hon inte kommer fram eller upp så snabbt som hon vill eller överhuvudtaget.

det går faktiskt rak fram nu, precis dit hon vill utan massa snurr eller andra små trix.

igår tog jag inte upp henne när hon ville, det resulterade i att hon faktiskt kröp 2 "steg" innan hon plumsade på magen. väl där försökte hon faktsikt ställa sig upp i krypställning igen, men utan resultat o med massa mer gnäll som slutade med skrik, då hon var skittrött. så hon vann igen o jag plockade upp henne.

hon försöker ställa sig upp mot det mesta nu. soffan e det enda hon lyckats med so far, men mot vardagsrumsbordet e inte långt borta. hon stod faktiskt upp mot det igår, men plumsade på rumpan.

e såååå stålt över henne. dock går inga saker säkra längre :)

massa uppdatering
2011-06-15 / 11:43:16 / Nya framsteg

varning - långt inlägg...

nu var det ett bra tag sedan jag fick tummen ur att sätta mig här o uppdatera.
men nu så, när huvudet spränger o sambon e ute o går med hund o barn, har jag lite tid över.

Igår var vi på BVC för att fortsätta utredningen med Alexis som varken kryper eller hoppar fram än. inte går hon heller, men vad gör det.... eller ja, hon tar sig framåt i snigelfart genom nån blandning på krypa o hoppa på rumpa.

de var så nöjda med henne. hon hade förfinat sin motorik, precis det som de ville att hon skulle gjort. det räckte för att läkare o sköterska skulle vara nöjda. de såg att hon har hittat sin teknik för att hålla upp sin tunga o långa kropp.
de poängterade många gånger att hon var mycket glad o social och att det märktes att hon tyckte det var roligt att visa upp sig. (berätta något vi inte vet)

så nu är utredningen över. de var nöjda med vad de såg. så jag kan tycka att det var lite onödigt att ens starta en. men men, de tar iaf barnen på allvar o gör en utredning för mycket än för lite, vilket e superbra!

hon går faktiskt själv nu, eller ja, nä hon går inte själv, hon vågar inte, men släpper hon skulle hon kunna göra det. balansen o tekniken finns där, men inte självförtroendet. så det e det som får jobbas med. en dag släpper hon o då e lugnet över!I natt var det 3e natten i sin nya säng. hon har blivit förstor för sin spjälsäng. så nu sover hon i sin växasäng.
hon kunde inte riktigt rulla runt som hon ville i spjälisen, så en bredare säng var ett måste. var inget roligt att springa upp flera gånger om natten för att rulla henne till rygg...

hon e ju så sjukt envis, har hon bestämt sig för något så ska det vara så. hon fixar att rulla åt båda hållen frånbåde mage o från rygg, men har hon bestämt att hons ka rulla åt ex höger då ska hon göra det, går det inte blir hon skitarg. så vi har inte haft något val än att byta säng.

spjälisen står fortfarande i rummet om det skulle bli omöjligt för oss att söva henne i den. men jag tror nog att vi snart kan plocka ner den o ställa den i källaren.

först ska vi bryta rutinerna genom att passa hus o hund åt svärisarna, sen blir det att börja om från början igen...

det här med sovrutiner har varit något vi slappat med. hon har liksom bestämt lite väl mycket vad det gäller det.
så här om dagen bestämde jag i ren impuls, att nu e det slut med daltandet. nu e det inga mer sjukdomar eller nya tänder som stör, så nu e det tillbaka till gamla rutiner igen. så nu kör vi sternhårt med att hons ka somna själv.

vi sjunger en stund för henne, pussar o säger godnatt o lämnar rummet. varje gång vi får gå in blir sångstunden kortare, för att tillslut upphöra. o även pussarna.

nu har hon lärt sig somna själv redan efter sångstunden tar slut. det betyder ungefär 4e gången vi får gå in o ca 15-25 minuter. första gången nu efter det långa uppehållet med daltande tog det över timmen, sen bara 40 min o för varje dag som går går det fortare o fortare för henne att somna.annars e dte inte så mycket nytt. det jag kommer på på rak arm e att hon nu pekar på sitt huvud, när vi säger "tänka" (eller böjning av ordet). det kommer från "En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker"

hon gör även rörelserna till "imse vimse spindel", både den rockiga varianten o den vanliga.
favoritrörelsen är nog i den rockiga då man sjunger "spinn bara, spinn bara, spinn natten lång"

hon har gjort den rörelsen länge, men det e bara någon vecka sedan som det föll på plats o jag förstod vad det var hon gjorde. så glädjen var total när jag kom på varför o vad Alexis ville att jag skulle göra. så dagarna består mycket i att sjunga låtar som hon bestämmer genom olika rörelser. sjunga o gå... går hela tiden med henne i stort sett. hon vägrar att jag sätter ner henne på golvet. men hennes pappa kan minnsan göra det utan problem.

jäkla skitunge säger jag bara. hon har oss precis där hon vill. pappa kan kanppt söva henne, då hon blir busig o jag kan inte sätta ner henne på golvet.ordet "Ischs" som hon säger har nu blivit ett samlingsord för djur. alla djur hon ser, fågel som hund o får o gris, är Ischs. jag tror att hon nu säger vovve. hennes gosenalle heter vovven. o här om dagen tyckte jag mig höra "vovv" från henne när hon såg sin nalle på golvet. :)igår gjorde hons in första riktiga vurpa!! det resulterade i en liten blåtira.

vi var ute o traskade i lägenheten som vanligt. nu mera håller jag inte henne i handen utan hon håller om mitt finger. lite handsvett från hennes sida, gjorde att hon ville ta nytt tag, så samtidigt som hon släpper för att ta nytt tag, snubblar hon på sina fötter o dyker rakt fram o slår i ögat i kanten på vår öppna spis.

jag såg först att hon slog i ansiktet o trodde att det var hakan eller munnen som fick smällen, lät faktiskt lite om smällen. men inte ett märke såg vi.

när svullnaden o rodnaden från gråten lagt sig, såg vi att det var högerögat som tog smällen. så på ögonlocket ser man ett litet blåmärke. :) det första o absolut inte det sista blåmärket pga fall.

hon tog vurpan som den galningen hon är. blev jätteledsen. jag lyfte upp henne för att kolla läget o så lämnade över henne till sambon som vi sagt ska trösten nu då hon e så jäkla mammig så fort det e något.

men det var inte tröst hon ville ha, hon ville ner på golvet o traska igen. så 1 meter gång o det ledsna var borta! :D

det blir bara värre
2011-05-24 / 21:12:03 / Allmänt

sjukstugan fortsätter. nu med en ny spya när vi trodde att det var över o feber stiger trots alvedon/panodil o e nu uppe vid 39.7 grader. 1177 trodde att hon skulle pika vid 41 o sen skulle det bli bättre. hoppas hon har fel, får gärna bli bättre innan så hög feber.

var tvungen att ringa o kolla läget när febrn bara fortsatte stiga trots att vi gett henne alvedon. o skulle höra om man när det gått 2 timmar kunde ge mera.

men allt var i sin ordning vad det gällde symptom för magsjuka o dte var bara att vänta ut febern. den kommer att pika ganska högt innan alvedonen tar den. trots att vi gav vid 38.4 så stoppad det inte, nu e det nästan onödigt att ge febernedsättande. så nu försöker vi med vätskeersättning o lite välling. det första går knappt få i henne, men välling vill hon ha iaf. men får bara 1 dl i taget. så stackarn e hungrig o gnällig.

tänk vad jobbigt att behöva gå hungrig o inte förstå varför. när nu e det dags för en dl till.

sjukstuga - igen
2011-05-24 / 11:25:22 / Allmänt

då har vi magsjuka i familjen igen. o det e Lexie som e drabbad den här gången med.

det började igår kväll med feber. antagligen hade hon haft feber sen morgonen. tyckte hon kändes lite varm när jag tog upp henne, men tänkte att hon bara e varm efter hon sovit o legat under täcket. hon var på ett strålande humör i  vanlig ordning.

hela dagen var hon på bra humör, men lite orolig när hon skulle läggas. jag trodde att det var övertrötthet o tänkte inte på att hon var varm, men tyckte hon var lite extra varm.

på kvällen sen vid 17-tiden tog jag tempern o visst hade hon feber. fick lite panodil o febern gick ner lite.

hon åt väldigt dåligt resten av dagen. men hon e inte jättematglad när hon e sjuk. men drack det gjorde hon iaf.

vid 23:30-tiden vaknade hon till lite o var orolig. tänkte att nu e det vällingdags, hon har ju ändå ätit dåligt, så hon e nog hungrig. drog i sig lite lite o somnad eom. 10 minuter senare kaskadspyr hon.

det var bara upp o in i duschen med henne o sambon fick fixa sängen o golvet efter spya.

på kvällen fick hon lite vatten då o då o i små mängder o somnade om o sov hela natten som var kvar.
tänkte på morgonen att dte nog bara var slemspya eller nåt sånt. gav henne välling o efter drygt 50 ml kaskadspyr hon igen o febern var hög igen.

nu puttar vi henne vatten var 5-15 minut oavsett om hon sover eller ej. hon har tack o lov kissat, men fått diarré. så det blir att köpa vätskeersättning senare idag. hoppas att hon inte smittat ner dem på babysången, eller kanske e det någon där som smittat henne?

nu håller jag tummarna för att resten av familjen klarar sig från kräksjukan. handsprit e vår bästa vän just nu.

lugnet e slut
2011-05-20 / 19:40:43 / Nya framsteg

nu tror jag snart att det släpper ordentligt för Lexie. hon har börjat ta sig dit hon vill. det går långsamt o jag vet inte riktigt hur hon gör, men sittande tar hons ig framåt.

idag har hon lyckats ösa ut vattenskålen till hun o katt i köket, ca 5 liter, jättekul att städa upp - inte...

sen har hon lyckats få upp skåpsluckan till TV-bänken o öst ut massa där... o så har hon käkat hundmat oxå, då hon fick tag på matskålen oxå.

i morse lyckades hon äntligen med att blåsa mig på magen :)
hon har testat o testa massor o idag fick hon till ett riktigt pruttljud o jisses vad glad o stolt hon blev :D

när hennes pappa kommer hem från övningen, blir det han som får passa upp på henne, jag e helt slut. nä då, så illa e det inte. men det märks att man inte har vanan inne än. så nu blir dte väl att barnsäkra lägenheten lite.

jag är inte en som tar bort allt "farligt" eller sånt hon inte får ta. hon får lära sig på en gång att det e ajjabajja, även om jag får upprepa mig hundrasjuttioelva gånger.

snart blir det älling för lillan o så ska det låta. ett av hennes favoritprogram, det o huset fullt av hundar.

att äta själv o vara själv
2011-05-19 / 18:04:35 / Allmänt

nu mera vill lexie knappt bli matad längre.
ska hon äta, då ska hon göra det själv. detta resulterar ju i att det blir massa söl o mer arbete. visst e det skönt att hon utvecklas o vill själv, men ack vad det tar extra tid att tvätta av henne o bord o vad det nu e som sölas ner.

tack o lov tar Kola golvet :) så nu ligger hon på lite plus iaf, inte mycket men lite.

två dagar i rad nu har det serverats potatismos, vilket inte e det bästa om man ska äta själv. det e över allt. så nu e dte bara lära sig att bara mosa potatisen i bitar o hoppa moset till Lexie, kanske blir det mindre söl o mer i magen för henne.

även om en annan inte tycker att hon får i sig någon mat, så e hon nöjd o glad o verkar mätt. hon står sig iaf 3-4 timmar efter en middag.

resterande dagar den här veckan e jag o Lexie ensamma. sambon är på storövning med hemvärnet. e riktigt kul att få rå om henne själv o bara vara vi två o få mina rutiner o allt gjort på mitt sätt. men ack vad det e jobbigt samtidigt. e ju inte så många timmar per dygn som jag får de där extratimmarna som sambon annars e hemma/vaken, men det känns av.

det som e mest körigt e att time'a in hundens behov med våra invanda rutiner. så 4 gånger per dag blir det att dra ut lexie. hoppas det blir bra väder fram igenom, så vi slipper massa kläder o skit. e bökigt nog att dra ut henne 4 gånger.

så i vardagssysslorna saknas sambon, endast vad det gäller sista promenaden på kvällen, han saknas ju hela tiden naturligtvis. hur jag ska lösa det hela med sista promenaden vet jag inte. Kola måste ut vid 21-22 någonstans. då sover Lexie som mest oroligt oftast. sover hon årt, ja då e dte ju bara att kasta sig ut o kissa lite snabbt. hon klarar sig själv. men det tar emot att lämna henne för bara 5-10 minuter. e hon vaken e det ju bara att dra upp henne så får hon följa med.

min planeringshjärna går i högvarv nu o jag kommer inte fram till någon annan lösning än att lämna ungen hemma eller ta med henne. funderar om man möjligen skulle söva Lexie i vagnen. men då ska den ner o sen upp o e det värt det???

vi får se vad som blir idag. o fram igenom. e ju bara 3 kvällar det handlar om.  en sak som e säker e, att vara ensamstående med hund o liten unge, det funkar inte för mig.

dagen efter
2011-05-18 / 11:51:20 / Allmänt

efter vaccinationen kunde Alexis bli lite hängig o trött plus att feber kunde komma. jo, men det visste vi redan innan.
men det där med hängig o trött märks inte ett spår. igår var hon precis som vanligt - mer vild än tam.

efter att vi gått omkring i lägenheten någon timme känner jag att Lexies handflator e kalla o ovanpå handen e hon varm. detta brukar indikera i feber. kollade upp hennes temp o mycket riktigt visade termometern på feber. bara 38.5 så inte jättemycket. men dte blev lite flytande panodil, vilket Lexie nästans er som belöning eller godis, hon blir helt tokig när hon ser den vita skeden o panodilflaskan.

2 timmar efter panodilen var hennes temp helt normal igen o nere på 37.2.
hon somnade som vanligt på kvällen vid 19-tiden o vaknade halvvägs in i "huset fullt av hundar". hon kollade upp o såg hundarna på TVn o pekade på dem o sa "Izz" Izz=hund, eller ja, det e även katt o fågel o andra djur som hon tycker om. mer om den historien varför hund=Izz.

sen vard et kört, hundälskare som hon e. blev att kika lite TV, sen efter mycket om o men runt 22 somnade hon för natten. då lyfte vi in henne i sin säng. vaknade runt 2-tiden o fick välling o sen vaknade hon vid 4:30 o tyckte det skulle göras morgon, men ville inte ha välling alls. tog väl 90 ml eller något.

tyckte hon kändes varm igen o tempen visade på 38.5 igen. en liten supp o så var det nog lugnt igen.

vid 5:30 somnade hon om o sov sen fram till 8:10.

innan vi gick ut med Kola, kändes hon lite varm igen. men det ignorerade jag för stunden. orkar inte böka med termometer o kläder igen. får se sen när hon vaknat hur hon känns. just nu ligger hon i vagnen på balkongen o sussar så gott o gjort så i dryga 30 minuter.

håller tummarna för att det bara e idag kvar på reaktionen av vaccinationen. har ju varit så de tidigare gångerna. samma dag o dagen efter. dock slapp vi oroligheterna som varit tidigare gånger. hon verkar inte bry sig jättemycket om vaccinationen förutom att kroppen reagerat med feber då.

till det där med Izz=hund.
jag o Lexie har varit hundvakt en del till kompisens lilla Izzie. det tog inte många gånger innan Alexis fattade att det var Izzie som var Izzie. :)

så nu är alla hundar framför allt Izz o Sassa vår katt o vår fågel är Iss, fiskarna heter numera disch.

mycket s-ljud e det :)

1 årskontroll o utredning
2011-05-17 / 09:59:39 / BVC

då var det hemska besöket på BVC avklarat. hemskt i den bemärkelsen att det var vaccination igen.
när de tas, då sitter jag i ett rum utanför o sambon sitter med lillan. skötte sig bra den här gången med. lite ledsen som sig bör, men annars jättebra.

det var ju inget riktigt BVC-besök, det var ju utredning oxå. så Lexie fick visa upp att hon kan gå själv mellan oss. det gjorde hon så fint så. läkaren var nöjd med det han såg o vill att vi ska komma på ett nytt besök om en månad för att han ska se att hon förfinat sina rörelser o inte går lika stappligt. han vill se att det går i rätt riktning o att hon utvecklas.

fortfarande känns det lite löjligt det här med utredning men samtidigt e det skönt att de tar henne på allvar o följer upp henne o ser så allt e som det ska.

de konstaterade åter igen att det var en dam med mycket egen vilja som inte alls gillar att tvingas till något.

jag vet inte riktigt vad det pratades om, men sköterskan o läkaren yttrade något om Alexis platta huvud. om det var för platt eller om det var precis som det ska. har ingen aning. men det ger sig väl om en månad.

hon har ju fått betydligt mindre platt huvud, men det e fortfarande orenligt "kantigt".

naturligtvis var det längd o vikt oxå. våran jättebebis har skjutit på höjden. eftersom hon e så stark o egensinnig fick vi mäta om när det först visade lite över 80 cm. de tyckte att det var ett för stort hopp. ommätningen visade annat.

nedan kommer siffrorna. förra besökets mått från 8/3 står inom parentes.

vikt: 13350 g (+1220 g)
längd: 79 cm (+4,8 cm)
huvud: 46,8 (+1,3 cm)

vikten e fortsatt uppåt, men inte i någon rasande fart längre. jag trodde faktiskt inte hon hade gått upp så mycket i vikt som hon gått med oss hemma. men det märks verkligen att hon inte rör på sig själv än.

men hon kommer ha mycket att springa av sig på sen o det e bra :)

det blir spännande o se om hon reagerar på sprutorna idag. vi stoppade inte i henne något innan. jag förbereder mig på det värsta så blir det ju bara bättre om hon inte reagerar så mycket. första vaccinationen hade hon ju det jättejobbigt. så då fick vi rådet av vår sköterska att stoppa i henne paracetamol 1 timme innan vaccinationen o sen var 4e timma.

allt annat gjorde hon precis som hon skulle, prata o säga enstaka ord o förstå massa mer.

de var helnöjda med besöket o hennes utveckling o det känns bra, vi är ju det samma.


1 år!!
2011-05-12 / 10:25:26 / Allmänt

ja, så var det då 12 maj - Alexis första födelsedag. har sagt det förrut o säger det igen, tiden har gått ruskigt fort!

sin dag började hon med att sova en natt utan välling, men med massa bök pga hel täppt näsa o hosta. förkyld på sin första födelsedag, ibland e det inte rättvist.

sov länge idag, först 8:40 ville hon upp. nu e hon på ett strålande humör o sitter på golvet nedanför mig o utforskar fotöljer, fltar o högtalare o snackar o skrattar. :)

för ett år sedan skrev jag följande i bloggen, känns inte som det e ett helt år sedan faktiskt:

"en sån helvetes natt. knappt sovit en blund. mycket mycket ont har jag haft. för ungefär en halvtimme sedan gav jag upp o tog en bricanyl. låg o vänta på effekten o behövde gå på toa. i bindan såg jag några fläckar. tände lampan o blev klarvaken när jag sen torkade mig o såg att det var rött blod o slem...

ringde först sambon som e på jobbet o sen förlossningen. där sa de att jag skulle avvakta lite. försöka sova, lägga nåt varmt på ryggen. blir värmedynan o fösöka sova nån timme till om det går. ska observera blödningen, blir den värre eller smärtan blir outhärdlig ska jag höra av mig igen, så blir det ett besök för att se vad det kan vara.

hon jag pratade med sa att det kan vara en täckblödning som kan komma när man börjar öppnna sig.

jag som hade bestämt att först i nästa vecka var jag redo. allt blir så krångligt nu, vi har ju barnen den här veckan... allt går att lösa, men allt hade varit mycket lättare om en vecka.

tack o lov e det v 37+0! inte prematur alltså.

nu ska jag ta ett toabesök o kolla läget. lägga mig i sängen, slå på TVn o se om inte värmedynan kan hjälpa o kanske få någon timme till... hur det nu ska gå. nervös, spänd, förhoppningsfull o smärta... vet i fasen om sova e det jag kan göra nu men..."


18 timmar senare - ungefär - hade jag henne på mitt bröst, vem kunde ana det.det har hänt en hel del på ett år :D
3 av 3
2011-05-11 / 13:30:54 / Allmänt

kanske kanske att vi fått ordning på magen. efter litetips testade vi att byta ut vällingen mot en med lite mer fibrer i.
hon har ju haft 6 månaders-vällingen pga att den för hennes ålder gjorde henne lös i magen, tills nu bara för ett tag sedan då det bara vända o blev som cement.

vi gjorde en chansning o tog 12-månaders på en g ång o hoppade över 8-månaders. sen vi bytte välling har hon bajsat 3 dagar i rad! o idag var det första gången som det inte var stenhårt utan alldeles lagom om man ska döma av hennes ljud när hon tog i. inget gallskrik längre bara massa ta-i-utav-bara-helvete-ljud.

inatt har det inte varit roligt att vara jag o inte helelr Alexis. vi har båda sovit dåligt. eller ja, jag sovit dåligt för att hon gjort det.

tand nummer fyra på underkäken e på väg upp, om det nu kan vara den som stör, plus någon mer tand längre in där uppe om jag sett rätt. vi får inte kika i munnen längre o sticka in ett finger o känna efter e lika med att bli biten  h å r t  .

på detta har hon börjat snora o hosta. lite lagom till det e dags för sprutor igen nästa vecka. men så länge det inte blir någon feber e det ju lugnt säger de så. vi får se o vänta ut tiden helt enkelt.

i morgon e det en stor dag, i morgon e det inte längre en bebis hemma, i morgon e det ett småbarn - en ettåring!!!

just ja, ungen tar sig framåt nu, hur vet vi inte. för hon gör inget när vi ser. helt plötsligt sitter hon någon annanstans... men dte e rumphopp, så mycket kan vi lista ut, krypa hoppas över till senare i livet :)

skitinlägg
2011-05-05 / 10:42:02 / Allmänt

sen Lexie börjat springa runt med oss har det uppstått ett problem. hon har inte längre tid att bajsa. vi e glada om hon hinner med det var 3e dag ungefär.

detta resulterar i att hon e stenhård i magen när dte väl e dags o att hon bara skriker, för jag kan tänka att det gör ont. det e hårt, stort o mycket. hon skiter som en hel karl när det väl görs.

vi har testat det mesta för att lösa problemet, katrinplommon, banan, päron, russin aprikos, ja allt utan messmör som blir dagens projekt.

de gånger Alexis sitter på golvet o leker leker hon o sen när det e trist vill hon upp o gå. förr satt hon ju länge länge på golvet o hade tid att göra ifrån sig. en endaste gång har hon mitt i springandet stannat upp o klämt...

hur sjutton ska vi lyckas få henne att bajsa oftare? vill hon inte sitta så skriker hon till mina öron blöder o jag tar upp henne o hon får gå. skriker hon, så skiter hon inte iaf, så då kan jag lika gärna hoppa över blödande öron o gå med henne.

ett dilemma detta. hon som alltid bajsade varje morgon. men det e historia det...